Αθήνα

ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ 2

Μια μέρα στην πρωτεύουσα

Η επίσκεψη στην Αθήνα αποτελεί μια ανεπανάληπτη εμπειρία. Είναι ένα μαγικό «ταξίδι» σε μια πόλη με ιστορία 3.500 ετών! Ο επισκέπτης σήμερα έχει την δυνατότητα να θαυμάσει σπουδαία μνημεία και αριστουργήματα της τέχνης από την αρχαιότητα και τη μεσαιωνική εποχή, αλλά και στην αρχιτεκτονική κληρονομιά του 19ου και του 20ου αι.
Στην Αθήνα οι επισκέπτες απολαμβάνουν την ελληνική φιλοξενία αλλά και την “Ζεστασιά” από το εκπληκτικό φως, που διαχέει απλόχερα ο αττικός ουρανός αλλά και το μοναδικό φυσικό τοπίο της Αττικής (παραλίες, ορεινοί όγκοι).

Ιστορία της πόλης

Αν και υπάρχουν αναφορές για αρκετές χιλιάδες χρόνια πρίν, η ιστορία της πόλης των Αθηνών ουσιαστικά αρχίζει από το 15 αιώνα προ Χριστού (κατά τη νεολιθική και Μυκηναϊκή εποχή). Εκείνη την εποχή η πόλη ήταν χτισμένη στο μέσο του λεκανοπεδίου, γύρω από την Ακρόπολη και τους λόφους της Πνύκας και του Φιλοπάππου.

Ο Παρθενώνας, το σύμβολο της αθηναϊκής δημοκρατίας και πρότυπο κλασικής αρχιτεκτονικής, άρχισε να χτίζεται το 448 π.Χ. στο λόφο της Ακρόπολης ως ευχαριστία προς τους θεούς για την απομάκρυνση του περσικού κινδύνου.

Στο λόφο της Πνύκας κήρυξε ο Απόστολος Παύλος το 53 μ.Χ. τη νέα θρησκεία, το Χριστιανισμό, μπροστά στα μέλη του συμβουλίου του Αρείου Πάγου. Τότε δημιουργήθηκε η πρώτη μικρή χριστιανική κοινότητα με επίσκοπο τον Διονύσιο Αρεοπαγίτη, τον μετέπειτα πολιούχο Άγιο της πόλης μας.

Έγινε πρωτεύουσα της Ελληνικής Δημοκρατίας το 1834 (13 χρόνια μετά την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης), αντικαθιστώντας το Ναύπλιο

ΣΤ.ΟΛΥΜΠ.1
  • Διάρκεια: 4 ή 6 ώρες
  • Παροχές: Μετακίνηση, αποθήκευση πραγμάτων, Free wifi, powerbank
  • Άτομα: 1 – 50
  • Highlights: Παναθηναϊκό στάδιο – Ζάππειο – Σύνταγμα – Στήλες Ολυμπίου Διός – Πύλη Αδριανού – Ακρόπολη – Μουσειο ακροπολης

1) 13+ ατόμα; ζητήστε προσφορά εδώ
2) Οι τιμές είναι τελικές και περιλαμβάνονται οι χρεώσεις για διόδια και βαλίτσες
3) Για όλες τις τιμές ισχύει πολιτική ακυρώσεων. Δείτε περισσότερα εδώ
4) Λόγω COVID-19 ο ανώτατος αριθμός επιβατών ενδέχεται να διαφέρει ανά περίοδο

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Εκκίνηση

Η περιήγηση ξεκινάει απο το ξενοδοχείο ή το σημείο που θα μας έχετε υποδείξει.

1η Παναθηναϊκό Στάδιο

Το πρώτο μέρος που θα επισκεφτούμε ειναι το Παναθηναϊκό στάδιο το οποίο κατασκευάστηκε το 329 π.Χ. και πήρε την τελική του μορφή το 1896 οπού διατελέστηκαν σε αυτό οι πρώτοι Ολυμπιακοί αγώνες της ιστορίας.

2η Ζάππειο – Στήλες Ολυμπίου Διός – Πύλη Αδριανού

Στη συνέχεια θα κάνουμε μια στάση στο Ζάππειο μέγαρο που βρίσκεται δυτικά του σταδίου και ειναι ένα απο τα σημαντικότερα νεοκλασικά κτήρια της Αθήνας.

Λίγα μέτρα πιο δίπλα θα μπορέσετε να θαυμάσετε τις στήλες του Ολυμπίου Διός των οποίων η κατασκευή τους ξεκίνησε τον 6ο αιώνα π.Χ. και ολοκληρώθηκε τον 2ο π.Χ. και αποτελεί τον μεγαλύτερο ναό της Ελλάδας κατά τους ελληνιστικούς και τους ρωμαϊκούς χρόνους.

Στην άκρη τους θα δείτε την Πύλη του Αδριανού που κατασκευάστηκε το 131 μ.Χ. και θεωρήθηκε πως κατασκευάστηκε προς τιμήν του Ρωμαίου αυτοκράτορα Ανδριανού για να τιμηθεί για τις πολλές ευεργεσίες στην πόλη.

3η Στάση Πλατεία Συντάγματος

Εν συνέχεια θα κάνουμε μια στάση στο Σύνταγμα για να θαυμάσετε το κτίριο της βουλής των Ελλήνων και να δείτε απο κοντά τους ένδοξους φρουρούς (ευζώνους) που στέκονται 24 ώρες ακίνητοι μπροστά από το ελληνικό κοινοβούλιο.

4η Στάση Μουσείο Ακρόπολης

Μετά θα σας κατευθύνουμε στο σημαντικότερο μνημείο της Ελλάδας την ακρόπολη και τον ναό του Παρθενώνα καθώς και στο μουσείο της ακρόπολης για να θαυμάσετε απο κοντά τον πολυτιμότερο αρχαιολογικό θησαυρό της Ελλάδας και ίσως του κόσμου.

Μετά ο οδηγός θα σας δώσει χρήσιμες συμβουλές και θα σας κατευθύνει στα ομορφότερα σοκάκια της πλάκας, στο θησείο, στο μοναστηράκι καθώς και στην οδό έρμου που ειναι ο σημαντικότερος εμπορικός δρόμος της Αθήνας.

Χρήσιμες πληροφορίες

Οτιδήποτε χρειαστείτε κατά την διάρκεια της περιήγησης σας θα το ζητήσετε απο τον οδηγό και εκείνος με ευχαρίστηση θα σας εξυπηρετήσει. Προτεραιότητα μας η δική σας ευχαρίστηση.

Στο τέλος της βόλτας σας ο οδηγός θα σας περιμένει στο σημείο που απο κοινού θα έχετε υποδείξει για να σας επιστρέψει στον προορισμό σας.

(Στην τιμή δεν συμπεριλαμβάνεται το κόστος εισόδου σε αρχαιολογικούς χώρους)

Κλείστε τώρα την εκδρομή

hello.