Σούνιο

ΣΟΥΝΙΟ 2

Επισκεφθείτε το Ναό του Ποσειδώνα

Στα νότια του Νομού Αττικής, εκεί που ο αττικός ουρανός συναντά το Αιγαίο πέλαγος, βρίσκεται εδώ και περισσότερο από 2.500 χρόνια ο ναός του Ποσειδώνα, του μυθικού θεού της θάλασσας.

Ο (άγνωστος μέχρι σήμερα) δημιουργός του, στόλισε το ναό με γλυπτά από παριανό μάρμαρο που απεικόνιζαν τους άθλους του Θησέα, καθώς και μάχες με Κενταύρους και Γίγαντες. Όσα έχουν σωθεί βρίσκονται στο Μουσείο του Λαυρίου, ενώ οι εντυπωσιακοί κούροι που δέσποζαν κάποτε στον περίβολο του ναού, φυλάσσονται σήμερα στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο της Αθήνας.

Μοναδικό ηλιοβασίλεμα

Συνδυάστε την επίσκεψή σας με μια δροσερή βουτιά στη μικρή παραλία, κάτω από το ναό του Ποσειδώνα ή σε κάποια από τις γειτονικές παραλίες. Ενώ μπορείτε να γευτείτε παραδοσιακή ελληνική κουζίνα ή φρέσκο ψάρι και θαλασσινά στα ταβερνάκια στην ευρύτερη περιοχή.

Πριν φύγετε θαυμάστε ένα από τα ωραιότερα ηλιοβασιλέματα της χώρας με φόντο τον αρχαίο ναό και θέα το μαγευτικό Αιγαίο πέλαγος!

sounio
  • Διάρκεια: 6 ώρες
  • Παροχές: Μετακίνηση, αποθηκευση πραγμάτων, Free wifi, powerbank
  • Άτομα: 1 – 50
  • Highlights: Γλυφάδα – Λίμνη Βουλιαγμένης – Βάρκιζα – Ναός Ποσειδώνα

Κόστος

1) 13+ ατόμα; ζητήστε προσφορά εδώ
2) Οι τιμές είναι τελικές και περιλαμβάνονται οι χρεώσεις για διόδια και βαλίτσες
3) Για όλες τις τιμές ισχύει πολιτική ακυρώσεων. Δείτε περισσότερα εδώ
4) Λόγω COVID-19 ο ανώτατος αριθμός επιβατών ενδέχεται να διαφέρει ανά περίοδο

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Εκκίνηση

Αναχώρηση απο Αθήνα
Αναχώρηση απο Γλυφάδα – Βουλιαγμένη
Αναχώρηση απο Λαγονήσι-Ανάβυσσο

Η περιήγησή ξεκινάει απο το ξενοδοχείο η το σημείο που θα μας υποδείξατε.

Αυτή την εκδρομή θα σας προτείναμε να την πραγματοποιήσουμε με εκκίνηση περίπου 17:30 με 18:00 (από Αθήνα) ώστε να μπορείτε να απολαύσετε το υπέροχο κ φημισμένο ηλιοβασίλεμα απο τον ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο που το βλέπουμε περίπου στις 19:45.

Διαδρομή

Η διαδρομή θα γίνει απο τον παραλιακό δρόμο ώστε καθόλη την διάρκεια της διαδρομής να απολαμβάνετε τις παράλιες του Σαρωνικού κόλπου.

Πρώτα θα περάσουμε απο μια υπεροχή παραλιακή περιοχή, την Γλυφάδα και στη συνέχεια θα κάνουμε μια στάση στην υπεροχή λίμνη της Βουλιαγμένης περίπου 30 λεπτά απο το κέντρο της Αθήνας.

Η λίμνη αυτή με βάθος 50-100 μετρά και θερμοκρασία 22 έως 29 βαθμούς αποτελεί πόλο έλξης απο όλη την Ελλάδα καθώς το κολύμπι σε αυτή έχει ευεργετικά αποτελέσματα στην υγειά..

Στην συνέχεια θα περάσουμε απο άλλες περιοχές διπλά στη θάλασσα όπως την Βάρκιζα, το Λαγονήσι την Σαρωνίδα και θα φτάσουμε στο Σούνιο για να απολαύσουμε τον υπέροχο ναό του Ποσειδώνα που χρονολογείται απο τον 5ο αιώνα π.χ.

Αφού θαυμάσετε τον ναό και το υπέροχο ηλιοβασίλεμα θα κατευθυνθούμε σε μια παραδοσιακή ταβέρνα για το γεύμα σας και για να ολοκληρώσετε την όμορφη βόλτα σας με παραδοσιακές γεύσεις.

Χρήσιμες πληροφορίες

Οτιδήποτε χρειαστείτε κατά την διάρκεια της περιήγησης σας θα το ζητήσετε απο τον οδηγό και εκείνος με ευχαρίστηση θα σας εξυπηρετήσει. Προτεραιότητα μας η δική σας ευχαρίστηση.

Στο τέλος της βόλτας σας ο οδηγός θα σας περιμένει στο σημείο που απο κοινού θα έχετε υποδείξει για να σας επιστρέψει στον προορισμό σας.

(Στην τιμή δεν συμπεριλαμβάνεται το κόστος εισόδου σε αρχαιολογικούς χώρους και το κόστος του εστιατορίου)

Κλείστε τώρα την εκδρομή

hello.