Tours - Επαρχία

Ημερήσια εκδρομή στο Ναύπλιο

Το Ναύπλιο αναμφισβήτητα είναι από τις ομορφότερες πόλεις της της Πελοποννήσου αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας. Βρίσκεται 140 χιλιόμετρα Νοτιοδυτικά της Αθήνας στην Πελοπόννησο. Υπήρξε η πρώτη πρωτεύουσα του ελληνικού κράτους μετά τη απελευθέρωση (από το 1823 έως το 1834) ενώ σύμφωνα με τη μυθολογία χτίστηκε από τον Ναύπλιο, γιο του Ποσειδώνα και της Δαναΐδας Ανυμώνης.

Περισσότερα

Εκκίνηση
Η έναρξη θα πρέπει να πραγματοποιηθεί έως τις 09:00 λόγω της απόστασης που θα πρέπει να καλύψουμε μιας και ειναι ολοήμερη εκδρομή.
1η Στάση Ισθμός Κορίνθου - Αρχαία Πόλη Κορίνθου
Η πρώτη στάση μας θα γίνει περίπου 50 λεπτά μετρά και συγκεκριμένα στον Ισθμό που θα δούμε την εντυπωσιακή γέφυρα και στην συνέχεια θα κατευθυνθούμε στην αρχαιά πόλη της Κορίνθου πολύ κοντά απο τον Ισθμό που θα θαυμάσουμε την πόλη που κατοικήθηκε απο τα νεολιθικά χρονιά 5000-3000 π.Χ. και τα αρχαιά χρονιά αποτελούσε την πλουσιότερη πόλη της Ελλάδας. Εκει θα θαυμάσουμε τον ναό του Απόλλωνα, την Πειρήνη Κρήνη και πολλά ευρήματα που φυλάσσονται στο αρχαιολογικό μουσείο.
2η Στάση Μυκήνες
Επόμενη στάση θα ειναι στις Μυκήνες οπού κατά το 2000 π.Χ. αποτελούσε εάν απο τα μεγαλύτερα κέντρα του ελληνικού πολιτισμού. Εκει θα δούμε τον τάφο του Αγαμέμνονα, τα Κυκλώπεια τείχη, την πύλη των Λέοντων και πολλά αλλα ευρήματα.
3η Στάση Ναύπλιο
Η επόμενη στάση θα ειναι στο μαγευτικό Ναύπλιο οπού εκει θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε τον καφέ την βόλτα στα γραφικά σοκάκια της πόλης και το γεύμα σε μια παραδοσιακή ελληνική ταβέρνα. Επίσης θα επισκεφτούμε το Παλαμήδι το πανέμορφο κάστρο με τη μαγευτική θεά και θα απολαύσουμε και το μπούρτζι το μικρό κάστρο που βρίσκεται μέσα στην θάλασσα.
4η Στάση Ακρόπολη - Επίδαυρος
Η τελευταία μας επίσκεψη θα γίνει στην Επίδαυρο που θα επισκεφτούμε το αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου και να διαπιστώσουμε απο κοντά την υπεροχή ακουστική του.

Ημερήσια εκδρομή στους Δελφούς

Οι Δελφοί, στο όρος του Παρνασσού, στη Στερεά Ελλάδα, θεωρήθηκαν ως κέντρο του σύμπαντος από τον αρχαίο κόσμο και για αυτό αποκαλούνταν ως ο ομφαλός της γης. Εκεί βρισκόταν το σημαντικότερο μαντείο του αρχαιοελληνικού κόσμου, η φήμη του οποίου ξεπέρασε κατά πολύ τα όρια της Ελλάδας. Το μαντείο των Δελφών, ήταν αφιερωμένο στον θεό Απόλλωνα και η Πυθία, η εκάστοτε Πρωθιέρεια, είχε το ρόλο του ενδιάμεσου για να μεταφέρει στους ενδιαφερόμενους/επισκέπτες το χρησμό. Στο σημείο όπου βρίσκεται το μαντείο των Δελφών, υπήρχε προϊστορικό ιερό αφιερωμένο στη Γαία, τη Μεγάλη Μητέρα.

Περισσότερα

Εκκίνηση
Η εκδρομή ξεκινάει έως τις 09:00 ώστε να υπάρχει χρόνος να επισκεφτούμε όλα τα μέρη.
1η Στάση Λιβαδειά
Η Λιβαδειά είναι πρωτεύουσα του νομού Βοιωτίας. Είναι χτισμένη σε υψόμετρο 200 μέτρων, στο δυτικό τμήμα του νομού. Είναι περιτριγυρισμένη από βουνά με βόρεια της πόλης να εκτείνεται ο Παρνασσός και νότια ο Ελικώνας στους πρόποδες του οποίου ήταν κτισμένη η παλιά πόλη της Λιβαδειάς.

Πρόκειται για μια ιδιαίτερη πόλη, με καθαρά ‘ελληνικά χαρακτηριστικά, που με την ιστορία και τους μύθους της έγινε πηγή έμπνευσης για ποιητές, ζωγράφους και γλύπτες όλων των αιώνων.

2η Στάση Δελφοί
Στην συνέχεια θα κατευθυνθούμε στον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών σε εάν επιβλητικό φυσικό τοπίο οπού υπάρχει το ξακουστό μαντείο της Ελλάδας οπού η Πυθία έδινε τους χρησμούς της. Εκει θα επισκεφτούμε τον ναό του Απόλλωνα, τον θησαυρό των Αθηναίων, την Κασταλία πηγή, το αρχαίο γυμνάσιο, το αρχαίο θέατρο και το αρχαιολογικό μουσείο.
3η Στάση Αράχωβα
Στην συνέχεια θα επισκεφτούμε εάν απο τα πιο γραφικά χωριά της υπαίθρου την Αράχοβα που θα απολαύσουμε τον καφέ και το γεύμα μας στα παραδοσιακά σοκάκια του χωριού.
4η Στάση Μονή Οσίου Λουκά
Κατά την επιστροφή μπορούμε να επισκεφτούμε την μονή του Οσίου Λουκά εάν απο τα σημαντικότερα μνημεία της μεσοβυζαντινής τέχνης και αρχιτεκτονικής και μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομίας της UNESCO.

Ημερήσια εκδρομή στην Αρκαδία

Τα ορεινά χωριά της Αρκαδίας, πανέμορφα κάθε εποχή του χρόνου, σας περιμένουν για να σας αποκαλύψουν λίγη από τη μαγεία τους. Καταπράσινα τοπία, μοναδική ατμόσφαιρα, παραδοσιακοί οικισμοί και εξαιρετικό φαγητό και όλα αυτά, σε πολύ κοντινή απόσταση από την Αθήνα! Η AiA ετοίμασε για εσάς μια άνετη απόδραση. Επιλέξτε την εκδρομή και βρεθείτε στην καρδιά του Μαινάλου.

Περισσότερα

Εκκίνηση
Η εκδρομή ξεκινάει έως τις 09:00 ώστε να υπάρχει χρόνος να επισκεφτούμε όλα τα μέρη.
1η Στάση Ισθμός Κορίνθου
Η πρώτη στάση μας θα γίνει περίπου 30 λεπτά μετρά και συγκεκριμένα στον Ισθμό που θα δούμε την εντυπωσιακή γέφυρα.
2η Στάση Λεβίδι
Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε προς την Αρκαδία όπου μετρά απο περίπου 90 λεπτά θα συναντήσουμε το Λεβίδι το πρώτο χωριό της εκδρομής μας ώστε να γευματίσουμε σε μια απο τις καλύτερες παραδοσιακές ελληνικές ταβέρνες της περιοχής.
3η Στάση Βυτίνα
Επόμενη στάση μας θα ειναι στην Βυτίνα μόλις 15-20 λεπτά απο το Λεβίδι.
Χτισμένη σε ύψος 1033 μέτρων στο ορός Μαίναλο σε μια περιοχή οπού δεσπόζουν πεύκα έλατα και καστανιές. Εκει θα περπατήσουμε στον ”Δρόμο της Αγάπης” που ειναι φτιαγμένος αναμεσά σε αρωματικά σφεντάμια και πλατάνια παραμυθένια αυτή διαδρομή πηρέ την ονομασία της απο τα παλιά τα χρονιά μιας και ειναι το πιο ρομαντικό μέρος της περιοχής και οι νέοι της εποχής συχνά ερωτεύονταν μετά απο την βόλτα τους σε αυτή την υπεροχή διαδρομή.
Επίσης θα περπατήσουμε στα γραφικά και πέτρινα σοκάκια της περιοχής οπού θα μπορέσετε να ανακαλύψετε και τα τοπικά και αγνά προϊόντα της περιοχής.
4η Στάση Δημητσάνα
Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε προς την Δημητσάνα και την Στεμνιτσα, δυο χωριά που βρίσκονται 20 και 25 λεπτά αντίστοιχα μετά την Βυτίνα.
Στην Δημητσάνα θα ειναι η πρώτη μας στάση, όπου εκει θα θαυμάσουμε ένα απο τα σημαντικότερα χωριά της περιοχής όπου τα πετρόχτιστα σπίτια καθώς και η υπεροχή θεά θα σας συναρπάσουν.
Εδώ θα θαυμάσουμε την μονή φιλοσόφου καθώς και το φαράγγι του λούσου ποταμού. Θα απολαύσετε τον καφέ σας απολαμβάνοντας την απίστευτη θεά που σας προσφέρει αυτό το μοναδικό μέρος.
5η Στάση Στεμνίτσα
Μετά θα κατευθυνθούμε στο παραδοσιακό χωριό της Στεμνίτσας. Ένα χωριό το οποίο το CNN το έχει συμπεριλάβει μέσα στα 10 ομορφότερα χωριά της Ευρώπης. Τελευταία μας στάση θα ειναι στο χωριό Λαγκάδια το οποίο βρίσκεται περίπου 25 λεπτά απο την Στεμνίτσα.
Ειναι χτισμένη σε μια απότομη πλαγιά του βουνού και γι’ αυτό το λόγο χαρακτηρίζεται ως το κρεμαστό χωριό! Η θέα που απολαμβάνετε μόλις μπείτε στο χωριό ειναι κάτι που θα σας συναρπάσει. Ένας περίπατος ειναι αρκετός για να διαπιστώσετε τον λόγο που χαρακτηρίζεται ως εάν χωριό αγρίας ομορφιάς.

Σαν ενδιαφέρει κάποιο tour;

hello.