Αρκαδία - Ημερήσια Εκδρομή

Σημαντικότερα αξιοθέατα

Δημητσάνα

Η ιστορική κωμόπολη της Δημητσάνας είναι αμφιθεατρικά χτισμένη σε υψόμετρο πάνω στα ερείπια της μεγάλης αρχαίας πόλης Τεύθις, στον Λούσιο ποταμό. Είναι ένας παραδοσιακός, διατηρητέος οικισμός με πλούσιες ιστορικές μνήμες, με πανύψηλα πετρόχτιστα σπίτια, παραδοσιακή αρχιτεκτονική, καλντερίμια και στενά πλακόστρωτα δρομάκια.

Κατά της διάρκεια της Επανάστασης του 1821 η Δημητσάνα αποτέλεσε σημαντικό κέντρο ανεφοδιασμού σε μπαρούτι της Πελοποννήσου, που τροφοδοτούσε τους μαχητές της Ρούμελης και του Μοριά. Η Δημητσάνα ήταν η γενέτειρα του Πατριάρχη Γρηγορίου Ε’ και του Παλαιών Πατρών Γερμανού, τα σπίτια των οποίων μπορείτε να θαυμάσετε. Ο Κολοκοτρώνης διατηρούσε εδώ, κατά τη διάρκεια του Αγώνα, τη μεγαλύτερη μπαρουταποθήκη της Πελοποννήσου. Σώζονται ακόμη γύρω στους έξι μπαρουτόμυλους.

Στεμνίτσα

Η Στεμνίτσα είναι μια από τις πιο ιστορικές περιοχές της Αρκαδίας και διαθέτει πλούσια ιστορία που χάνεται στα βάθη των αιώνων. Έπαιξε σημαντικό ρόλο στην Επανάσταση του 1821 αφού υπήρξε κέντρο εφοδιασμού της Επανάστασης ενώ πολλοί Στεμνιτσιώτες υπήρξαν αγωνιστές και μέλη της Φιλικής εταιρείας. Η περιοχή ήταν έδρα της Α’ Πελοποννησιακής Γερουσίας και φιλοξένησε την Πρώτη Πελοποννησιακή Γερουσία από τις 27 Μαΐου έως τα μέσα Ιουνίου του 1821.

Όμορφη και γραφική, η Στεμνίτσα αποτελεί πρότυπο παραδοσιακής Αρκαδικής αρχιτεκτονικής και θα σας εντυπωσιάσει με τα γραφικά καλντερίμια, την γεμάτη ζωή πλατεία του, τις πανέμορφες βυζαντινές εκκλησίες και τα πετρόχτιστα αρχοντικά του.

Βυτίνα

θεωρείται ένα από τα πιο φημισμένα τουριστικά θέρετρα της Πελοποννήσου και ένα από τα καλύτερα της Ελλάδας. Το χειμώνα είναι συχνά σκεπασμένη με χιόνια και προσφέρει μια μοναδική εικόνα στον επισκέπτη. Αρχοντική και φιλόξενη, όμορφη και γαλήνια με τα παλιά πετρόχτιστα σπιτάκια, τα γραφικά δεντροσκέπαστα δρομάκια καθώς και την πλατεία με την παλιά εκκλησία, η Βυτίνα αποτελεί πόλο έλξης για πολλούς επισκέπτες ανταμείβοντάς τους με αξέχαστες διακοπές.

  • Διάρκεια: 10 ώρες
  • Παροχές: Μετακίνηση, αποθήκευση πραγμάτων, Free wifi, powerbank
  • Άτομα: 1 – 4
  • Highlights: Ισθμός Κορίνθου – Παραδοσιακός οικισμός Δημητσάνας – Δρόμος της Αγάπης (Βυτίνα) – Μονή Φιλοσόφου – Φαράγγι Λούσιου ποταμού – Παραδοσιακός οικισμός Στεμνίτσας

1) 13+ ατόμα; ζητήστε προσφορά εδώ
2) Οι τιμές είναι τελικές και περιλαμβάνονται οι χρεώσεις για διόδια και βαλίτσες
3) Για όλες τις τιμές ισχύει πολιτική ακυρώσεων. Δείτε περισσότερα εδώ
4) Λόγω COVID-19 ο ανώτατος αριθμός επιβατών ενδέχεται να διαφέρει ανά περίοδο

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Ώρα εκκίνησης

Η έναρξη θα πρέπει να πραγματοποιηθεί έως τις 09:00 λόγω της απόστασης που θα πρέπει να καλύψουμε μιας και ειναι ολοήμερη εκδρομή.

Η εκδρομή ξεκινάει έως τις 09:00 ώστε να υπάρχει χρόνος να επισκεφτούμε όλα τα μέρη.

1η Στάση Ισθμός Κορίνθου

Η πρώτη στάση μας θα γίνει περίπου 30 λεπτά μετρά και συγκεκριμένα στον Ισθμό που θα δούμε την εντυπωσιακή γέφυρα.

2η Στάση Λεβίδι

Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε προς την Αρκαδία όπου μετά απο περίπου 90 λεπτά θα συναντήσουμε το Λεβίδι το πρώτο χωριό της εκδρομής μας ώστε να γευματίσουμε σε μια απο τις καλύτερες παραδοσιακές ελληνικές ταβέρνες της περιοχής.

3η Στάση Βυτίνα

Επόμενη στάση μας θα ειναι στην Βυτίνα μόλις 15-20 λεπτά απο το Λεβίδι.
Χτισμένη σε ύψος 1033 μέτρων στο ορός Μαίναλο σε μια περιοχή οπού δεσπόζουν πεύκα έλατα και καστανιές.
Εκει θα περπατήσουμε στον ”Δρόμο της Αγάπης” που ειναι φτιαγμένος αναμεσά σε αρωματικά σφεντάμια και πλατάνια παραμυθένια αυτή διαδρομή πηρέ την ονομασία της απο τα παλιά τα χρονιά μιας και ειναι το πιο ρομαντικό μέρος της περιοχής και οι νέοι της εποχής συχνά ερωτεύονταν μετά απο την βόλτα τους σε αυτή την υπεροχή διαδρομή.
Επίσης θα περπατήσουμε στα γραφικά και πέτρινα σοκάκια της περιοχής οπού θα μπορέσετε να ανακαλύψετε και τα τοπικά και αγνά προϊόντα της περιοχής.

4η Στάση Δημητσάνα

Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε προς την Δημητσάνα και την Στεμνιτσα, δυο χωριά που βρίσκονται 20 και 25 λεπτά αντίστοιχα μετά την Βυτίνα.
Στην Δημητσάνα θα ειναι η πρώτη μας στάση, όπου εκει θα θαυμάσουμε ένα απο τα σημαντικότερα χωριά της περιοχής όπου τα πετρόχτιστα σπίτια καθώς και η υπεροχή θεά θα σας συναρπάσουν.
Εδώ θα θαυμάσουμε την μονή φιλοσόφου καθώς και το φαράγγι του λούσου ποταμού. Θα απολαύσετε τον καφέ σας απολαμβάνοντας την απίστευτη θεά που σας προσφέρει αυτό το μοναδικό μέρος.

5η Στάση Στεμνίτσα

Μετά θα κατευθυνθούμε στο παραδοσιακό χωριό της Στεμνίτσας. Ένα χωριό το οποίο το CNN το έχει συμπεριλάβει μέσα στα 10 ομορφότερα χωριά της Ευρώπης. Τελευταία μας στάση θα ειναι στο χωριό Λαγκάδια το οποίο βρίσκεται περίπου 25 λεπτά απο την Στεμνίτσα.
Ειναι χτισμένη σε μια απότομη πλαγιά του βουνού και γι’ αυτό το λόγο χαρακτηρίζεται ως το κρεμαστό χωριό! Η θέα που απολαμβάνετε μόλις μπείτε στο χωριό ειναι κάτι που θα σας συναρπάσει. Ένας περίπατος ειναι αρκετός για να διαπιστώσετε τον λόγο που χαρακτηρίζεται ως εάν χωριό αγρίας ομορφιάς.

Στη συνέχεια παίρνουμε τον δρόμο της επιστροφής στο ξενοδοχείο ή στο σημείο που θα μας υποδείξετε.

Η AiA θέλοντας να μείνετε όσο τον δυνατό περισσότερο ευχαριστημένοι σας δίνει την δυνατότητα να επιλέξετε εσείς πόση ώρα θα μείνετε σε κάθε περιοχή ανάλογα με το ποιο μέρος σας αρέσει περισσότερο. Απλά ενημερώνετε τον οδηγό και εκείνος θα συναινέσει στην επιλογή σας.

Ότι χρειαστείτε κατά την διάρκεια της εκδρομής θα το ζητάτε απο τον οδηγό ώστε η εκδρομή σας να ειναι ευχάριστη σε όλη την διαδρομή.
(Στην τιμή δεν συμπεριλαμβάνεται το κόστος εισόδου σε αρχαιολογικούς χώρους)

Κάντε την κράτηση σας τώρα Online

hello.