Ναύπλιο- Ημερήσια Εκδρομή

ΝΑΥΠΛΙΟ 3

Η πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδας

Το Ναύπλιο αναμφισβήτητα είναι από τις ομορφότερες πόλεις της της Πελοποννήσου αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας. Βρίσκεται 140 χιλιόμετρα Νοτιοδυτικά της Αθήνας στην Πελοπόννησο. Υπήρξε η πρώτη πρωτεύουσα του ελληνικού κράτους μετά τη απελευθέρωση (από το 1823 έως το 1834) ενώ σύμφωνα με τη μυθολογία χτίστηκε  από τον Ναύπλιο, γιο του Ποσειδώνα και της Δαναΐδας Ανυμώνης.

Σημαντικότερα αξιοθέατα

Ναύπλιο

Ο επισκέπτης του Ναυπλίου μπορεί να σεργιανίσει τα γραφικά σοκάκια της Παλιάς Πόλης και να επισκεφθεί την Πλατεία Συντάγματος, τον Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα (όπου δολοφονήθηκε ο Ιωάννης Καποδίστριας) και το Αρχαιολογικό Μουσείο. Σημαντικό αξιοθέατο αποτελεί και το κάστρο του Παλαμηδίου στο οποίο ο επισκέπτης για να φτάσει πρέπει να ανέβει τα περίφημα 999 σκαλοπάτια.

Ένα από τα highlights κάθε επίσκεψης στο Ναύπλιο είναι το Μπούρτζι, ένα ενετικό κάστρο φτιαγμένο πάνω στην βραχονησίδα των Αγίων Θεοδώρων. Στα Ενετικά χρόνια το νησάκι ενώνονταν με το Ναύπλιο με μια τεράστια αλυσίδα που λειτουργούσε σαν αμυντικός μηχανισμός για την πόλη.

Μυκήνες

οι Μυκήνες ήταν ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα του ελληνικού πολιτισμού, αποτελώντας ένα ισχυρό στρατιωτικό φρούριο που δέσποζε στο μεγαλύτερο μέρος της νότιας Ελλάδας. Ο αρχαιολογικός χώρος των Μυκηνών βρίσκεται περίπου 90 χιλιόμετρα από την Αθήνας, στο Νομό Αργολίδας.

Επίδαυρος

Από όλα τα αρχαία θέατρα το θέατρο της Επιδαύρου είναι το ωραιότερο και το καλύτερα διατηρημένο. Κτίστηκε το 340 π.Χ. απο τον Πολύκλειτο. Προορισμένο για τη διασκέδαση των ασθενών έχει χωρητικότητα 13.000 θεατών. Χωρίζεται σε δύο μέρη. Ένα των 21 σειρών καθισμάτων για το λαό και το κάτω, από 34 σειρές καθισμάτων, για τους ιερείς και τους άρχοντες.

  • Διάρκεια: 10 ώρες
  • Παροχές: Μετακίνηση, αποθήκευση πραγμάτων, Free wifi, powerbank
  • Άτομα: 1 – 50
  • Highlights: Ισθμός Κορίνθου – Αρχαία Πόλη Κορίνθου – Μυκήνες – Ναύπλιο – Επίδαυρος

1) 13+ ατόμα; ζητήστε προσφορά εδώ
2) Οι τιμές είναι τελικές και περιλαμβάνονται οι χρεώσεις για διόδια και βαλίτσες
3) Για όλες τις τιμές ισχύει πολιτική ακυρώσεων. Δείτε περισσότερα εδώ
4) Λόγω COVID-19 ο ανώτατος αριθμός επιβατών ενδέχεται να διαφέρει ανά περίοδο

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Ώρα εκκίνησης

Η έναρξη θα πρέπει να πραγματοποιηθεί έως τις 09:00 λόγω της απόστασης που θα πρέπει να καλύψουμε μιας και ειναι ολοήμερη εκδρομή.

Η εκδρομή ξεκινάει έως τις 09:00 ώστε να υπάρχει χρόνος να επισκεφτούμε όλα τα μέρη.

1η Στάση Ισθμός Κορίνθου – Αρχαία Πόλη Κορίνθου

Η πρώτη στάση μας θα γίνει περίπου 50 λεπτά μετρά και συγκεκριμένα στον Ισθμό που θα δούμε την εντυπωσιακή γέφυρα και στην συνέχεια θα κατευθυνθούμε στην αρχαιά πόλη της Κορίνθου πολύ κοντά απο τον Ισθμό που θα θαυμάσουμε την πόλη που κατοικήθηκε απο τα νεολιθικά χρονιά 5000-3000 π.Χ. και τα αρχαιά χρονιά αποτελούσε την πλουσιότερη πόλη της Ελλάδας. Εκει θα θαυμάσουμε τον ναό του Απόλλωνα, την Πειρήνη Κρήνη και πολλά ευρήματα που φυλάσσονται στο αρχαιολογικό μουσείο.

2η Στάση Μυκήνες

Επόμενη στάση θα ειναι στις Μυκήνες όπου κατά το 2000 π.Χ. αποτελούσε εάν απο τα μεγαλύτερα κέντρα του ελληνικού πολιτισμού. Εκει θα δούμε τον τάφο του Αγαμέμνονα, τα Κυκλώπεια τείχη, την πύλη των Λέοντων και πολλά αλλα ευρήματα.

3η Στάση Ναύπλιο

Η επόμενη στάση θα ειναι στο μαγευτικό Ναύπλιο όπου εκει θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε τον καφέ την βόλτα στα γραφικά σοκάκια της πόλης και το γεύμα σε μια παραδοσιακή ελληνική ταβέρνα. Επίσης θα επισκεφτούμε το Παλαμήδι το πανέμορφο κάστρο με τη μαγευτική θεά και θα απολαύσουμε και το μπούρτζι το μικρό κάστρο που βρίσκεται μέσα στην θάλασσα..

4η Στάση Επίδαυρος

Η τελευταία μας επίσκεψη θα γίνει στην Επίδαυρο που θα επισκεφτούμε το αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου και να διαπιστώσουμε απο κοντά την υπεροχή ακουστική του.

Στη συνέχεια παίρνουμε τον δρόμο της επιστροφής στο ξενοδοχείο ή στο σημείο που θα μας υποδείξετε.

(Στην τιμή δεν συμπεριλαμβάνεται το κόστος εισόδου σε αρχαιολογικούς χώρους)

Κάντε την κράτηση σας τώρα Online

hello.