Δελφοί - Ημερήσια Εκδρομή

parnassosdelphihotelcover

Ο Ομφαλός της γης

Οι Δελφοί, στο όρος του Παρνασσού, στη Στερεά Ελλάδα, θεωρήθηκαν ως κέντρο του σύμπαντος από τον αρχαίο κόσμο και για αυτό αποκαλούνταν ως ο ομφαλός της γης. Εκεί βρισκόταν το σημαντικότερο μαντείο του αρχαιοελληνικού κόσμου, η φήμη του οποίου ξεπέρασε κατά πολύ τα όρια της Ελλάδας. Το μαντείο των Δελφών, ήταν αφιερωμένο στον θεό Απόλλωνα και η Πυθία, η εκάστοτε Πρωθιέρεια, είχε το ρόλο του ενδιάμεσου για να μεταφέρει στους ενδιαφερόμενους/επισκέπτες το χρησμό. Στο σημείο όπου βρίσκεται το μαντείο των Δελφών, υπήρχε προϊστορικό ιερό αφιερωμένο στη Γαία, τη Μεγάλη Μητέρα.

Ο τόπος συνοδεύεται από μυστικιστικούς θρύλους και αποπνέει δύναμη και μυσταγωγία που δημιουργούν στον επισκέπτη την εντύπωση πως ταξιδεύει πίσω στο χρόνο και βρίσκεται στις απαρχές του κόσμου.

Μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς

Οι Δελφοί έχουν χαρακτηριστεί ως μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, ενώ αποτελεί πόλο έλξης για πλήθος επισκεπτών (Ελλήνων και ξένων) κάθε χρόνο.

Τα αξιοθέατα των Δελφών είναι πάρα πολλά. Τα σημαντικότερα από αυτά είναι ο Ναός του Απόλλωνα, το  Αρχαιολογικό Μουσείο Δελφών, το Αρχαίο Θέατρο Δελφών, ο Θησαυρός των Αθηναίων, η Ιερά Οδός, η Κασταλία Πηγή, ο Θόλος της Αθηνάς Προναίας.

Τέλος αξίζει μια επίσκεψη και ο παλαιός ναός του Αγίου Κωνσταντίνου με τα εκπληκτικά έργα τέχνης και ο Ναός του Αγίου Νικολάου που φιλοξενεί λείψανα μεγάλων Αγίων της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας.

ektosattica
  • Διάρκεια: 10 ώρες
  • Παροχές: Μετακίνηση, αποθήκευση πραγμάτων, Free wifi, powerbank
  • Άτομα: 1 – 50
  • Highlights: Θήβα – Δελφοί- Αράχοβα – Μονή Οσίου Λουκά

1) 13+ ατόμα; ζητήστε προσφορά εδώ
2) Οι τιμές είναι τελικές και περιλαμβάνονται οι χρεώσεις για διόδια και βαλίτσες
3) Για όλες τις τιμές ισχύει πολιτική ακυρώσεων. Δείτε περισσότερα εδώ
4) Λόγω COVID-19 ο ανώτατος αριθμός επιβατών ενδέχεται να διαφέρει ανά περίοδο

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Ώρα εκκίνησης

Η περιήγησή  ξεκινάει απο  το ξενοδοχείο ή το σημείο που μας έχετε υποδείξει.

Η εκδρομή ξεκινάει έως τις 09:00 ώστε να υπάρχει χρόνος να επισκεφτούμε όλα τα μέρη.

1η Στάση Λιβαδειά

Η Λιβαδειά είναι πρωτεύουσα του νομού Βοιωτίας. Είναι χτισμένη σε υψόμετρο 200 μέτρων, στο δυτικό τμήμα του νομού. Είναι περιτριγυρισμένη από βουνά με βόρεια της πόλης να εκτείνεται ο Παρνασσός και νότια ο Ελικώνας στους πρόποδες του οποίου ήταν κτισμένη η παλιά πόλη της Λιβαδειάς.

Πρόκειται για μια ιδιαίτερη πόλη, με καθαρά ‘ελληνικά χαρακτηριστικά’, που με την ιστορία και τους μύθους της έγινε πηγή έμπνευσης για ποιητές, ζωγράφους και γλύπτες όλων των αιώνων.

2η Στάση Δελφοί

Στην συνέχεια θα κατευθυνθούμε στον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών σε εάν επιβλητικό φυσικό τοπίο οπού υπάρχει το ξακουστό μαντείο της Ελλάδας οπού η Πυθία έδινε τους χρησμούς της. Εκει θα επισκεφτούμε τον ναό του Απόλλωνα, τον θησαυρό των Αθηναίων, την Κασταλία πηγή, το αρχαίο γυμνάσιο, το αρχαίο θέατρο και το αρχαιολογικό μουσείο.

3η Στάση Αράχοβα

Στην συνέχεια θα επισκεφτούμε εάν απο τα πιο γραφικά χωριά της υπαίθρου την Αράχοβα οπού θα απολαύσουμε τον καφέ και το γεύμα μας στα παραδοσιακά σοκάκια του χωριού.

4η Στάση Μονή Οσίου Λουκά

Κατά την επιστροφή μπορούμε να επισκεφτούμε την μονή του Οσίου Λουκά εάν απο τα σημαντικότερα μνημεία της μεσοβυζαντινής τέχνης και αρχιτεκτονικής και μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομίας της UNESCO.

Στη συνέχεια παίρνουμε τον δρόμο της επιστροφής στο ξενοδοχείο ή στο σημείο που θα μας υποδείξετε.

 

(Στην τιμή δεν συμπεριλαμβάνεται το κόστος εισόδου σε αρχαιολογικούς χώρους)

Κάντε την κράτηση σας τώρα Online

hello.